One billion rising - mot kvinnovåldet i världen.

På torsdagkväll klockan 16.30 så dansar ume-borna mitt på torget på stan (framför Apberget) för att uppmärksamma kvinnovåldet som skrev i världen. Vi i sam-klasserna på Midgård hade i uppgift att starta ett movement - att förändra någonting. Vår lärares förslag var då att vi skulle göra något som hade med One Billion Rising att göra. Vi bestämde oss för att göra en flashmob, där helt oerfarna människor (när det gäller dans) behöver lära sig några enkla steg för att sedan kunna dansa till låten som One Billion Rising gjort enbart för att man ska kunna använda den i dessa sammanhang. Vi vill uppmärksamma att våldet mot kvinnor sker alldeles för ofta och väldigt dolt för samhället. 
 
Olika manifestationer sker världen över och på alla hjärtans dag är det en så kallad "V-Day" då alla manifestationer kommer att ske! Jag hoppas att du som läser detta vill hjälpa oss, på torsdagkväll och dansa med oss för att på så sätt visa världen att våld mot kvinnor INTE ÄR OKEJ!
 
HOPPAS DU KOMMER! DET KOMMER BLI HUR KUL SOM HELST ATT DANSA OCH UBERCOOLT DÅ VI FÖRMODLIGEN KOMMER VARA 200 PERSONER SOM ÄR MED I FLASHMOBEN!
 
Här är hemsidan för dig som är intresserad! 
http://onebillionrising.org/
 
Detta är videon till dansen vi ska köra! Kolla på den och dansa loss hemma - den är ändå bara 4 minuter och 34 sekunder av ditt liv. Vi ses på torget! :)

Kommentarer
Postat av: Anonym

Är det du som sjunger?

Svar: Nej det är det inte! :)
Paulina Sörlin

2013-03-10 @ 17:35:45

Design by: Designbloggar

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0