TAKE ME HOME TOUR 2013.

Nu har One Direction påbörjat Take Me Home Tour 2013. Jag ska den 8 maj få världens finaste pojkar. Det kommer bli helt fantastiskt! Jag längtar. ♥

sommar + ed sheeran = ♥


latest update.


A på bild + musik.

 
AWOLNATION – Sail
Imagine Dragons – Bleeding Out
Tommy Körberg – I Can See Myself In You
Justin Bieber – She Don't Like The Lights - Acoustic Version
Justin Bieber – Take You - Acoustic Version
We The Kings – Say You Like Me
Danny Saucedo – Stay
Peter Lemarc – Gråta som en karl

sunday inspiration.

(collage by me)

The story of Kyle.


Medmänsklighet.

Jag måste bara få berätta det här genom att skriva det här, för dig som läser där här inlägget. Det är viktigt. 
När jag och pappa körde till skolan här i veckan så stannade vi vid ett rödljus. Jag tittade åt höger och ser hur en man i rullstol försöker ta sig fram till en resturang som heter Sagami. Mannen bokstavligen kastar och gräver bort snön han har runt sig, för han kommer inte vidare. Han körde fast och sträckte sig ner mot marken för att försöka ta sig loss. Jag kände mig otroligt maktlös där jag satt i bilen, jag ville gå ut och hjälpa honom. Men jag och pappa låg i mittersta filen av 3 och det hade varit farligt om jag hade stigit ur bilen mitt i bilkön. 
Sedan ser jag att de vid övergångsstället får grönt och jag tänker att det var tur för då kan de hjälpa mannen i rullstolen. Men de går bara förbi honom! Kan du förstå?

Tänk känslan att bokstavligen köra fast och att inte kunna ens komma framåt. Då dessutom folk sitter i sina bilar på väg dit de ska och folk går förbi dig utan att hjälpa. Vad är medmänsklighet?!
Det kändes så fel och orättvist att han skulle behöva kämpa sådär och att ingen annan människa hjälpte honom! Det skar i hjärtat att se. Han kollade inte ens runt sig för att se om någon kom och hjälpte honom, han var nog van vid det laget att folk faktiskt inte bryr sig om du är rullstolsburen och inte tar dig fram där du vill. Förstå värdet i att kunna gå vart man vill, utan att behöva vara rädd och nervös för att man ska göra bort sig eller att man nte kan ta sig fram. Jag tänkte på den här mannen resten av dagen och är fortfarande lika förbannad på människorna som bara gick förbi. Det är inte okej.
 

Something never seen.

 

You

 

One billion rising - mot kvinnovåldet i världen.

På torsdagkväll klockan 16.30 så dansar ume-borna mitt på torget på stan (framför Apberget) för att uppmärksamma kvinnovåldet som skrev i världen. Vi i sam-klasserna på Midgård hade i uppgift att starta ett movement - att förändra någonting. Vår lärares förslag var då att vi skulle göra något som hade med One Billion Rising att göra. Vi bestämde oss för att göra en flashmob, där helt oerfarna människor (när det gäller dans) behöver lära sig några enkla steg för att sedan kunna dansa till låten som One Billion Rising gjort enbart för att man ska kunna använda den i dessa sammanhang. Vi vill uppmärksamma att våldet mot kvinnor sker alldeles för ofta och väldigt dolt för samhället. 
 
Olika manifestationer sker världen över och på alla hjärtans dag är det en så kallad "V-Day" då alla manifestationer kommer att ske! Jag hoppas att du som läser detta vill hjälpa oss, på torsdagkväll och dansa med oss för att på så sätt visa världen att våld mot kvinnor INTE ÄR OKEJ!
 
HOPPAS DU KOMMER! DET KOMMER BLI HUR KUL SOM HELST ATT DANSA OCH UBERCOOLT DÅ VI FÖRMODLIGEN KOMMER VARA 200 PERSONER SOM ÄR MED I FLASHMOBEN!
 
Här är hemsidan för dig som är intresserad! 
http://onebillionrising.org/
 
Detta är videon till dansen vi ska köra! Kolla på den och dansa loss hemma - den är ändå bara 4 minuter och 34 sekunder av ditt liv. Vi ses på torget! :)

Once upon a time, a few mistakes ago, I was in you sights, you got me alone. You found me.


70,000 tankar.

Jag läste just att vi tänker 70,000 tankar varje dag. Kan det stämma? Helt otroligt i såna fall!
 

MELODIFESTIVALEN - DANNY SAUCEDO.

Ikväll gick startskottet för Melodifestivalen år 2013. Den största anledningen att jag kollar på det nu är på grund av Danny Saucedo, som lätt är Sveriges hetaste man. Han fumlade med orden, stammade och det syntes att han var väldigt nervös men det visar ju bara på att han är mänsklig. Jag tycker han gjorde ett bra jobb för att vara ny i programledarrollen. Jag har en känsla av att han kommer kunna vara sig själv till 100% då han börjar bli varm i kläderna. Hejja Danny!
 
Alltså my body was ready när de drog av honom tröjan första gången under deras storslagna nummer där på slutet. Jag och mamma satt i soffan och svor, jag skrek rakt ut för inte kan man ju hålla sig när Danny tar av sig kläderna mitt framför en liksom! Han är en perfekt blandning av ödmjukhet, kaxighet, sexighet och gullighet. Ahh han är sjuuuuukt grym på att sjunga och dansa dessutom.♥✰
 
De låtar jag tyckte om mest var Burning Flags av Cookies N' Beans, men Eric Gadds låt Vi kommer aldrig förlora tycker jag var himla mysig!

återblickar.

Miriam Bryant – Finders Keepers
Justin Nozuka – Save Him
Passenger – Feather On The Clyde - Acoustic
Ben Howard – Keep Your Head Up
GABRIELLE APLIN – The Power of Love 
Ron Pope – Perfect For Me 
Gavin DeGraw – Stay 
Swedish House Mafia – Don't You Worry Child (Acoustic Version) [feat. John Martin] 
Ben Rector – When A Heart Breaks
 

RSS 2.0