Just live, okay?


ÄÄäääntligen hemma...


HAHAH SEXII


Elena Kalis

Orden räcker inte till då jag säger att de här bilderna är helt fantastiska, underbara och unika. Helt otroligt!
Undervattensbilder är så fint!!! Vilken inspiration.

I LOVE OTH.

WARNING: SPOILER ALERT.

TACK.

Jag måste få tacka alla fina därute i världen som har kommenterat mitt klipp som jag lade ut där jag gör en cover på låten Pumped Up Kicks. Du som kommenterat anar inte hur glad jag blir. Och är fortfarande över de fina kommentarer jag fått! Tack så himlarns mycket!

Tack Mormor, Ida, Lisa, Cellis, Julia, Anna HB, Noomi, Linn, Malin, Cajjan, Emma och Anna HG. Tack till mina fina vänner i den nya klassen och i den gamla klassen. ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
Stor eloge till mormor som på egen hand lärt sig att kommentera på min blogg! Du är alltid så positiv och lyfter mig med dina härliga kommentarer och ditt sätt att vara! Jag är glad att jag har dig. ♥

You're the moon.

Månen var så fin ikväll. Du med.

AAAAAHH

Nu blev jag snortaggad! Ska nämligen fara och se HUNGERSPELEN ikväll med några poolers!!!! YEEEEEEEEEEEEEEEEYyy

Taylor Swift – Safe & Sound

The bird - Gilbert Grape

"She says nothing, pushes out a fist with the back of her hand facing me, and her middle finger streches toward the sun. It stands there like a candle." - page 25 in the book "What's Eating Gilbert Grape. HAHAHAViolin Dubstep

Hur coolt och nytänkand och grymt var inte detta?!!!! :O:O:O:O Vacker låt!

1D. <3


Norrland från sin bästa sida.

En film jag knåpade ihop igår av fina minnen jag har. Man blir ju inte dåligt sugen på sommaren. <3

TOPSHOP,


Covers?

Jag fick ju så himla fin respons på inlägget med covern på Pumped Up kicks så nu hoppas jag att ni som gillade det har lite idéer. Om du har en låt som du tycker skulle passa mig att göra en cover på så kommentera så kollar jag det!! :) Tack!

Mietek Grocher - inget hat.

Idag fick vi elever på Midgårdsskolan den otroliga möjligheten att få lyssna på en överlevare från andra världskriget. Hans namn är Mietek Grocher. Jag har aldrig varit med om någon sådan här föreläsning förut, det var helt otroligt gripande.
Mietek har överlevt 9 koncentrationsläger. Han kämpade för sitt liv under nazisternas härjan och för att få hålla ihop med sin familj. Som många vet så hade tyskarna en så kallad "selektion" dagligen där man sorterade ut människorna som var bland annat judar, polacker och kristna. Eftersom hans mamma och syster var av kvinnor så blev familjen splittrad när de kom till ett koncentrationsläger. Mietek var efter andra världskriget den enda i familjen som överlevde. Han har själv varit i gaskammaren. Han har själv sprungit från kulor som jagat honom i luften. Han såg sin egen far sprängas.
Mietek är idag 86 år och han tvingades växa upp under helt ofattbart grymma förhållanden. Han var 12 år när kriget började och nästan 18 år när det slutade. Han berättade för oss  om olika episoder ur sitt liv som förintelsefånge. Det är än idag och var då fruktansvärt. Jag föstår inte. Och det räcker inte att bara säga att jag inte förstår. Det finns inga ord. Jag har så svårt att uttrycka mig och förklara för er hur jag känner om andra världskriget, förintelsen, behandlingen av människorna och att de blev torterade till döds. Orden räcker inte till.
Mietek är så otrolig. Han överlevde och han kämpade hela vägen till dit. Alla dessa små tillfällen som gjorde att han klarade sig ett litet tag till tog honom dit han är idag. Han nämnde fruktansvärda saker om hur nazisterna tog småbarnen från BB och satte de i säckar och släppte de från tredje våningen på sjukhuset. Mietek kunde inte hålla tårarna tillbaka. Inte jag heller.
Mietek lärde oss att inte hata. Han sa att vi inte får lära barn att hata. Trots allt han har varit med om, trots alla slag, all tortyr och allt mördande så hatar inte Mietek. Hur kan det komma sig kan man tro? Jo, jag tror nämligen att det är för att han är god. En god människa rätt igenom. För vem kan inte hata människor som har utplånat hela ens familj och därtill miljontals andra om han inte är god?
Många gånger tog Mietek en kort andningspaus med gråten i rösten och tittade ut över publiken medans han berättade. Trots att det var många år sedan kriget pågick så är det inte så konstigt att han än idag blir lika skakad av att berätta om det. Han kommer att leva med det livet ut. Det är inte något som kan arbetas bort. Vi ungdomar som satt där inne var helt knäppt tysta. Det är sällan som ungdomar kan sitta blixt stilla i 2 timmar och lyssna under hela tiden. Han berörde nog alla av oss på ett eller ett annat sätt.
Det är såna här enstaka tillfällen som man märker hur otroligt lika vi människor är. För vi alla satt ju där, knäppt tysta och lyssnade. Och efteråt så gick några av oss fram till Mietek en och en och kramade honom. Flera stycken kramade även om varandra. Jag fick en kram av en fin vän som heter Celina. Hans historia kändes i hela kroppen och ännu några tårar rann ner för min kind när jag kramade Cellis. Mietek tackade oss och sa att vi var underbara.
Mietek gick inte efter något manus. Han minns allt. Han sa att han inte visste om han medvetet eller omedvetet ville överleva. Men till slut nådde han en punkt då han kände att han inte orkade mer. Han bad en tysk kommendant att skjuta honom. Kommendanten höll pistolen mot Mieteks huvud. Men han sköt inte. Han blev lämnad vid vägkanten. Mietek sa till oss att han undrar varför. Varför just han?
Jag kände tyvärr igen mycket av disciplinen som de hade på koncentrationslägrena från det läger jag var på i höstas i det militära. Självklart är det absolut inte alls i samma proportioner! Men skorna skulle vara på en exakt jämn rad. Hade vi inte bäddat våra sängar tillräckligt slätt och fint var det bara att göra om. När jag stod i manöver och väntade på att få vårat rum godkänt så kollar man rakt fram och bara väntar och hoppas på att man inte misslyckas. Man skäms om man bäddar fel.
Jag känner. Jag grät. Jag tänker. Jag är berörd. Och jag förstår inte.

Det finns så mycket mer jag vill skriva om, men det kommer bli alldeles för långt. Jag vill att ni också ska höra hans historia. Får ni chansen att träffa Mietek Grocher, tveka inte! Det är värt varenda sekund!
Om du vill veta mer om Mietek Grocher och hans gripande och tänkvärda historia läs  här: http://ostgota.lokaltidningen.se/mietek-grocher-%C3%B6verlevde-f%C3%B6rintelsen-/20100311/artikler/703119977

Pumped Up Kicks (COVER)

HEh. Jag har hört den här låten cirka 3 gånger och har spelat den på gitarren ungefär detsamma. Här är en cover, inte helt bearbetad direkt, men det är i alla fall någonting! :D

Maa homeboiiizz


Det här är helt fel. - KONY 2012


I feel so close to you right now, it's a force feel.


Tagga upp inför helgen med en grym låt!

Calvin Harris – Feel So Close - Radio Edit (klicka)


Leap Year.

Såg just en jättegullig och mysig film kallad Leap Year. Den utspelar sig på Irland, vilket jag förövrigt inte visste var så otroligt vackert! Jag blev väldigt sugen på att åka dit. Miljön i filmen är väldigt mysig. Jag blev som lite småkär i huvudpersonen Declan, han var nå så grymt gullig. En riktig karl! Men ändå samtidigt sprallig som ett litet barn. Misa waant.

Filmen fångade verkligen de små ögonblicken på ett fint sätt. Den tillät till och med tystnad, det är inte ofta en film spelas utan någon backgrundsmusik. Man blir faktiskt glad och lite upprymd över den här filmen. Den har härliga färger och ett varmt uttryck.
Jag kunde inte låta bli att tänka på Niall i 1D eftersom han har samma dialekt som Declan. Irländska måste ju vara något av det gulligaste att prata alltså! Så sköna ord...
"May you never steal, lie or cheat but if you must steal, then steal away my sorrows and if you must lie, lie with me all the nights of my life and if you must cheat then please cheat death because I couldn't live a day without you."


Twitcam.


You and I'll be safe and sound.

Taylor Swift – Safe & Sound - from The Hunger Games Soundtrack
Helt otroligt fin låt.
Sitter hemma hos bästisen och lyssnar på musik och tittar på när hon packar. (Att packa är det bästa som finns.) Hon ska lämna mig. Om du lämnade mig nu, nananana. HON LÄMNAR MIG FÖR EN ANNAN KVINNA! Julia Lundberg heter denna kvinna... Vi åt just en underbar omelett som Eva gjort, tack!
Idag har jag, Linda och Cicci varit på Strömpilen. Vi gick dit och hem, det kändes skönt efteråt. Vi hade himla roligt. Jag skrattade som tusan och skrek ut: "VAD HÄNDER MED MIG?!!!??!!?". Allting var ju så roligt!

S.

Känner ett sug efter sol, värme, bad, fotografi, filmskapande, regn, neon, brunbrända ben, blommor som luktar gott, att packa och fin arkitektur. Det är inte så långt bort ändå.
One Direction – Up All Night

Smörgåstårta = mumma!

Vi blir fan lika jävla speedade varenda gång. hjääälta <3

!


AhH

Alltså första refrängen.....!!!!! Taylor och Zac borde göra den covern tillsammans på allvar! Zacs röst, mummmmma!

The Lorax.

Den här filmen verkar supermysig! Älskar såna här filmer, frägglada och superglada. Taylor Swift och Zac Efron är rösterna till huvudpersonerna.

RSS 2.0